EI KIINNOSTANUT

 Ei kiinnostanut talkootyö seurakuntalaisia tsasounan hyväksi.

Eilen 21.5.2022 oli tsasounalla klapitalkoot, paikalla oli 9 henkeä, me jotka aina olemme, päivä oli aurinkoinen ja todella työ oli raskasta talkoolaisten vähyyden vuoksi ja kun koko tsasounan historian aikana oli tämä raivaus ensimmäinen joten puiden koko oli myös sitä luokkaa, että ilman koneita ei olisi onnistunut.


Tässä oli alku osittain, jo viime syksynä sahatut pöllit oli eri paikassa.


Tässä Timon rakentama hassu halkaisukone, todella maalaisromanttinen, tuossa sinisessä maitotonkassa on öljyä jota ilman ei kone toimi, pöllin koko näkyy ja pöllikasa, tämä vaati kolme henkeä, yksi nosti koneelle, koneen käyttäjä ja klapien heittelijän.


Häkit rakennettiin rautaverkosta lavojen päälle ja kiinnitettiin lavoihin.


Tässä ensimmäinen häkki täynnä, korkeus on yli kolme metriä, työn vaikeuden takia oli mahdotonta saada kaikkein isompia tukkeja pienittyä, joten ne lähtivät sahalle sahattavaksi neljään osaan, tuodaan takaisin ja pienitään klapeiksi, kesätyöt on kaikilla joten teemme homman loppuun syksyllä, metsässä on vielä neljä runkoa jotka haetaan lähiviikkoina sahalle.


Tässä klapikone työntää kuljetinta myöden klapeja häkkiin, tässä olin apupoikana ja sahailin tukkeja 3 metrin pätkiksi joita koneenkäyttäjä joutui nostamaan kuljettimelle, onnettoman voimattoman apumiehen takia ja mikä oli arvostettavaa, koneenkäyttäjä oli rauhallinen vaikka puissa ei ollut kuin oksia ja eivät ihan helpolla haljenneet koneessa.


Tietysti välillä oli ruokatauko, ruokana oli makkarasoppa toivomuksesta ja kasvisruokailijolle kaalilaatikkoa, maidottomana sekä maidolla, juusto, kurkkuleipää ja kahvia, puolukkapulla, iloista porukkaa, juttua riitti, mutta, työt oli tehtävä.


Pöllejä jäi vielä syksyksi käsiteltäväksi, osa porukasta siivosi risut kasoille pois vietäväksi ja ehtivät vielä Tulehmollekin pesemään ulkokalusteet, ruokailun jälkeen saatoin osan porukasta vapauttaa, mukaan sai jokainen joka halusi makkarasoppaa, leipää ja pullaa, ilman näitä ahkeria käsiä homma ei olisi edennyt, kiitos kaikille, olitte suurenmoisia.


Tässä lastataan tukkeja vietäväksi sahalle, syksyllä nähdään.


Loppukevennys, hukkasin vasemman käden hanskan ja kameran joka kuitenkin löytyi myöhemmin, joten oli pakko opetella ottamaan kuvia kännykällä ja opetella siirtämään ne sähköpostiin ja edelleen picasa kuvakäsittely ohjelmaan, kun odottelin Timoa rakentamaan häkkejä näin maassa jotain sinistä ja olihan se sinivuokko, apua, onkohan se rauhoitettu, hm, onkohan nyt peruutettava klapitalkoot kun kukat on juuri työmaalla, oli ehkä hyväksi, että unohdin asian, muistin kun näin kuvat tietokoneella.

Kiitos todella mahtavasta työpanoksesta talkoolaisille. Taalanto talkoolaiset vaikenee, puut tehdään syksyllä loppuun, mutta seurakunnan ja seurakuntalaisten vähäisen kiinnostuksen vuoksi kaikki ajatellut asiat olen perunut, sivu jää kuitenkin olemaan koska on paljon tallennettuna kuvia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SÄHKÖT POIKKI LOPULLISESTI

RASIMÄEN TSASOUNAN JA ERAKKOLAN PALVELUKSET

PUUT SUOJASSA