KUVIA TSASOUNAN RAKENNUSVUODELTA

 OLEN LISÄNNYT TEKSTIT JOITA OLI LIPPULAPUILLA 13.2.2022

II Lisäys 13.2.2022


Tässä kuvia tsasounan rakennusvuodelta 1961, silloin oli kansainvälisen ekumeeninen nuorisoliiton työleiri Rasimäellä, nuoret olivat rakentamassa tsasounaamme, myös seuraavana vuonna olivat pienemmällä joukolla.

Kun tsasouna täytti 50 vuotta oli tsasounassa valokuvanäyttely jonka kuvat julkaisen tässä, kuvat eivät ole järjestyksessä, kun näyttely oli avoinna, päivystämässä oli myös Anita Kulmala joka kyseli ja täydensi kuvien ihmisten nimiä, lisään kuviin nimiä kun joskus ehdin, kiitos Anita, pienet lippulappuset on tallella ja niistä otan tiedot tänne aikanaan, mutta nyt, katsellaan kuvia.


Kuvassa leirin suomalainen johtaja Lauri
Julia Sinisalo edessä oikealla, tumma tukka, Memosen Seijan takana Sanni (Aleksandra) Hattunen, Seija on kameran remmin vasemmalla puolella, 3 vasemmalla ylhäällä sisarukset Anja Jehkonen (Rautelin), Kaija Jehkonen 4 vasemmalla, esiintyjän oikealla puolella Anna Anni) Säppi ( o.s. Pimenof Suojärvi, Ignoila), hänen takanaan kurkistaa miehensä Pauli Säppi.
Leiriläiset pitivät eri maiden tutustumisiltoja ja esittivät ohjelmaa.
Kuvassa Michael hauskuttaa kirppuesityksellään, oikealla kuvaamassa Jurjen.
Tässä kulkuaukko alttariin on jo suljettu.

Leirin alkajaisiksi pidettiin koululla yhteinen tilaisuus. Ulla Pussinen toimi tulkkina.
Tämä kuva on Valtimolta Martta ja Artturi Hännisen pihalla. Pieni tyttö edessä vasemmalla Hännisten tytär Irja, poika Vesa takana neljäs oikealta.

Kuvassa Skotlantilainen David.


Yrjö Hautasen isä Jegora vasemmalla, Halmejärven Rakin veljekset jotka sahasivat tsasounan rakennuspuut.

Ekumeenisen nuorten liiton lipun nosto.






Pauli Säppi, Sylvi Säppi vasemmalla, Eino Säppi oikealla, leiriläisiä oli jokunen myös töissä tiloilla.







Takana vasemmalla Heikki Papposen talo joen takana. Pekka Jelosen traktori, jolla ajettiin hiekkaa, sen takana Grigori, ja Maria ja Yrjö Hautasen talo. Takana henkselihousuinen mies Jegor Kanervo, joka oli yksi puutavaran lahjoittajista.



Kuvassa näkyy ovi jota ei ole, oviaukko on alttarin kohdalla, alunperin oli tarkoitus rakentaa suuri kirkko jossa piirustusten mukaan jopa kupoli, näistä luovuttiin, olisiko oviaukko jäänyt piirustuksiin vahingossa, aukko tehtiin vaan ei kuitenkaan ovea.
Saunaan menossa Hautasen Yrjön tilalla.
Leiriläiset olivat myös perkaamassa kasvustoja tiloilla.

"Syntappi"-mopo, ehkä Hytösen Topin, Toivo Hytösellä oli tuollainen mopo, myös Väinö Hilonen voitti tuollaisen "Zudap" mopon arpajaisissa, Tero,- Väinön mopo taisi olla Solifer, ajajina leirin tytöt.




Teron mielestä kuvassa leirin kaunein tyttö, jätetään salaisuudeksi kuka, Tero: - oli semmonen "koijakka" (sobimoilleh muodoudunnuh)








LEIRILÄISET:

Elisabet, Suomi

Karin, Ruotsi,

Mary Jo, Amerikka

Louise, Hollanti

Jurgen John, Amerikka

Tapio, Suomi

Ruth, Tanska

Karin, Ruotsi

Heimo, Suomi

Lauri, Suomi

Thomas David Gwyn, Skotlanti

Klaus-Michael, Saksa

Hartmut, Saksa

Kurt,Saksa

Michael, Itävalta

Louise, Amerikka

Gunnar, Suomi

Seni, Suomi

Anita, Sveitsi

Elfriede, Saksa

Willibald, Saksa

Erityiskiitos kuuluu Tapio Hänniselle kuvista, hän lähetti kuvasuurennoksia  tsasounan 50- vuotis näyttelyyn vuonna 2016. Hän kertoo:-olin itse rakentamassa parisen viikkoa ko. rakennusta. Olin silloin mukana erikoisluvalla ja kutsusta. Olen Artturi ja Martta Hännisen vanhempi poika. Minua ei näy missään kuvassa, koska toimin valokuvaajana.


Vielä yksi mukava kuva, taustalla näkyy rakentajat työn touhussa, rapulla istuu Yrjö Hautanen vanhempineen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SÄHKÖT POIKKI LOPULLISESTI

RASIMÄEN TSASOUNAN JA ERAKKOLAN PALVELUKSET

PUUT SUOJASSA