NYT TOIMITAAN

 Hyvää alkanutta vuotta sinulle, aloituksessa on nyt tämä lupaamani Taalanto talkoolaiset blogi, kirkkoherran siunaksella  toimimme Herran edelläkävijä Johannes Kastajan tsasounan hyväksi, Elomäen tsasouna on Rasimäen kylässä, Valtimon pitäjässä.














Pyhän Johanneksen ohjeiden mukaan yritämme raivata tietä Herralle talkootyön merkeissä.















Viime syksynä oli raivaustalkoot ja parhaasta koivun osasta katkaistiin tulevan taalannon aihio, mitä minäkö jolla peukalo on keskellä kämmenselkää kuorisi koivun ohjeen mukaan niin että päihin jäisi kymmenen senttiä tuohta jottei puu halkeilisi, no joo, hain puukon, ihan ylivoimaista, hain kirveen, ei mitään tulosta, vihdoin oli haettava kuorinrauta ja viisi minuuttia, niin koivu oli kuorittu ja nyt kuivuu talven, keväällä puuseppä tekee taalanon.












Kuorittu on, päällä näkyy kuorinrauta jonka löysin varastosta huipputerävänä. Taalanto on siis kutsusoitin jota käytettiin ennen kirkonkelloja kutsumaan ihmisiä kokouksiin ja palveluksiin, vieläkin taalantoja on käytössä eri luostareissa ja kirkoissa, soittaminen on taitolaji jota pitää harjoitella vuosia jotta taalanto soisi kauniisti.











Tässä kuvassa minikokoinen taalanto kun kutsun itseni aamupalvelukseen. Syksyllä saatiin osa tontista raivattua ja osa puista pätkittyä pölkyiksi, sade vain haittasi työtä joten osa jäi keväälle, sekä klapeiksi työstäminen.














Syksyllä saatiin myös savupiippu korjattua, samoin asennettiin tikkaat ja palotasanne katolle.















Hämärän aikaan työ alkoi ja hämärän aikaan loppui, hyvätä näyttää.















Nyt on nuohoojan helppo toimia kun pääsee tikkaita myöten katolle, ennen piti kivuta kellotorniin ja sieltä tasapainoilla piipun luo.















Myös kaide kellotorniin tuli asennettua, nyt on turvallista kipaista soittamaan kelloja jotka toivottavasti tiuhaan alkavat soida kylässämme.















Niin, ja myös sähköt on ja ne meidän pitää kustantaa, olen niistä nyt vastuussa ja toivon, jos haluat, olen avannut tilin jolle voi lahjoittaa rahaa sähkölaskua varten eli:

harri stefanius

FI98 5700 9520 0441 01

Viestiosaan: tsasounan sähkölaskuun.

Laita nimesi niin lisään sen esirukouslistaan.


Miten sitten toimitaan?????

Avaan myös Facebook sivun ja ilmoittelen kummassakin tulevat työt ja päivämäärät, nyt on talvi, tsasouna on lumen vallassa, mutta jo nyt on tiedossa luento :

---------------------------------------------------------------------------

HERRAN EDELLÄKÄVIJÄN JOHANNES KASTAJAN LASKEUTUMINEN TUONELAAN.

12.4. 2022 klo 17 tsasounalla.

Luennon aihe perustuu pyhän isämme Eusebios Aleksandrialainen puheeseen Suurena Torstaina 500 -luvulla, tekstin on suomentanut rovasti Johannes Seppälä

Esillä on myös  erittäin harvinainen ikoni aiheesta.

Tarjolla on paaston ajan tee, hinta 5€, hinta on siksi, että saamme kerättyä sähkölaskun.

Tulossa iltaan on vierailija joka varmentuu myöhemmin.

-----------------------------------------------------------------------------------

TAALANTO TALKOOLAISEKSI  voi ilmottautua tekstiviestillä, erilaisia töitä on runsaasti kesäaikaan, numeroni on 040 531 5410, meitä on jo koko joukko, lisää tarvitaan.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SÄHKÖT POIKKI LOPULLISESTI

RASIMÄEN TSASOUNAN JA ERAKKOLAN PALVELUKSET

PUUT SUOJASSA