TEAMS PALAVERI

 Onkohan otsikko oikein, en ole mikään virtuoosi ulkomaan kielissä, kuitenkin, eilen 9.3.2022 pidimme pyynnöstäni palaverin Nurmeksen seurakuntasalilla, paikalle pyysin isä Simon ja kanttori Tiinan, yllätys oli kuitenkin, että paikalla oli myös kirkkoherra Paavo Ratilainen teams yhteyden kautta, tietokoneen välityksellä, ensi närkästykseni mentyä ohi (olen todella helposti närkästyvä) oli ilo osallistua palaveriin koska vastaukset tuli heti, en tiedä onko munkin sopivaa osallistua näin moderniin tiedon välitykseen tehden kirjekyyhkyt työttömiksi, asioita olin kirjannut joista halusin puhua ja saada päätöksiä, tässä näitä:


Sovittiin vuodenkierron mukaiset palvelukset Rasimäellä, tammikuun 7 päivä ja helmikuun 24.päivä( pyhän Johannes Edelläkävijän kunniallisen pään ensimmäisen ja toisen löytämisen muistopäivä, jäävät pois koska yleensä on kovimmat pakkaset ja lumiesteet, mutta muut muistopäivät vietetään,

- syyskuun 23.päivä (Johannes Edelläkävijän sikiäminen)

- toukokuun 25.päivä( pyhän Johannes Edelläkävijän kunniallisen pään kolmannen löytymisen muistopäivä)

- kesäkuun 23-24.päivä ( pyhän Johannes Edelläkävijän syntymä, 6 kuukautta ennen Kristuksen syntymäjuhlaa). Tällöin on vuotuinen praasniekka.

- elokuun 29.päivä (pyhän Johannes Edelläkävijän mestauspäivä)

------------------------------

Kuvassa kirkkoherra Paavo Ratilainen

Kirkkoherra Paavo Ratilainen oli teams yhteyden kautta palaverissa, kuulovammaisena tietokoneen ääni oli liian mieto minulle joten Tiina ja isä Simo toimivat tulkkeina, sillä kuulin vain sanat, kyllä, tottakai, kuten haluat, joten oli ehkä viisautta käyttää tulkkeja, muista asioista myös puhuttiin ja sovittiin:
- tsasouna on ilman isännöitsijää, uuden isännöitsijän valitsee Taipaleen seurakunnan valtuusto toukokuussa, asetuin ehdolle.
-Taalanto järjestää aina kirkkokahvit ja ruokailut Taalannon hyväksi joka käyttää ylijäämän tsasounan kohentamiseen ja muihin kuluihin.
- paastoajat osuvat yleensä Johannes Kastajan juhliin ja muistopäiviin, näissä noudatetaan kirkon ohjeistusta, ottaen huomioon kuitenkin juhlien päälekkäisyys)
- ulko-oven lukko pitää korjata.
- keväällä ja syksyllä on pihan raivaustalkoot, nyt keväällä tehdään klapeja ja katos niille.
- wc- rakennus suoristetaan ja tehdään uusi katto (taalanto tekee talkoilla, ilman veloitusta seurakunnalle)
-seurakunnalle tuloutetaan tuohusmyynti, kolehti ja mahdolliset lahjoitukset
- syksyllä tsasounalla on tuohusten tekotalkoot tsasounalla myytäväksi, Nurmes ja Valtimo antavat tarkoitukseen tuohusten pätkät, noin 10 kg, talkoot mahdollisesti lokakuussa.
- keväältä jää pois lumitilanteen vuoksi Herran Edelläkävijän Johannes Kastajan tuonelaan laskeutuminen luento joka siirtyi syksyksi
- koko perheen virpovitsa päivä jäi myös pois, ensi vuonna pidetään.
-lumitilanne on hankala, koska lunta on paljon, mutta kun jo nyt on tiedossa ensi vuoden kevääksi esim. virpovitsapäivä voidaan lunta siirtää pois silloin tällöin, niin että piha pysyy auki, Taalanto hoitaa asian veloituksetta.
- Taalanto ja kyläyhdistys suunnittelee vedenpyhityspaikalle laiturin joka tehdään veloituksetta

Kuvassa kanttori Tiina Sormunen.

-Taalanto tiedustelee lupaa metropoliitta Arsenilta toimittaa uutta Johannes Kastajalle tehtyä Akatistosta. Pyyntö on lähetetty.
- Kanttorimme tiedustelee vapaaehtoisia toimittamaan maalikkopalveluksia ja auttaa lukijoita tekstien kanssa.
- vähäinen ehtoonjälkeinen palvelus otetaan käyttöön tsasounalla, sisältäen kanonin Johannes Kastajalle
- praasniekka viikolla on tsasouna auki koko viikon ja klo 17 on palvelus, pihassa on myös kahvila joka on avoinna 11-17

Kuvassa isä Simo Haavisto

-tarvetta on myös ponomarille jota isä Simo opastaa
- kellonsoittajan pesti on myös tarjolla, yleensä naiset häveliäisyydestä pitävät työtä miesten juttuna, mutta kellojensoittajan työ sopii kaikille, kellojen soittoon myös opastetaan.
- seurakunnan Facebook sivulta Taalanto toivoo saavansa tilaa, sillä vaikka Taalannolla on blogi ja oma Facebook sivu on kuitenkin tärkeää, että seurakunta huomioi Taalannon ja erilaiset tapahtumien ilmoitukset joita tulee ennen tapahtumia, tämä jäi vähän epäselväksi, mutta selkenee varmaankin kun kuulolaitteeni herää talviunesta. Taalanto linkit näkyvät jo seurakunnan kiintällä perussivulla johon ei tarvitse kirjautua.

Palaveri loppui yhteisymärrykseen, teemmehän työtä kuitenkin ortodoksisen kirkon ja seurakunnan rukouselämän rikastamiseksi, siis, sisälähetystyötä ja extrana oli Ennenpyhitettyjen lahjain liturgia, kotimatkan olisi voinut tehdä kävellen sillä olisi jäänyt saamatta lukemattomat sydämen tykytykset, koska matkalla loikki uskomaton määrä pierniä metsäjäniksiä, rusakoita ja muuta pienkarjaa, ilta oli hämärtymässä joten oli kaikilla kiirettä ennen yötä.

Ja vielä lopuksi kiitos jonka olin kirjannut itselleni, tämän paastokevään ensimmäisessä palveluksessa kuoro esitti sen ainoan ja oikean sävelmän Baabelin virtain vierillä, eli, Vasili Krupitskyn säveltämä, sävelmä joka kauneudessaan ja lohduttaen kertoo kaikesta mikä tänäänkin on totta. Kiitos kuorolle ja Tiinalle joka valitsi juuri tämän sävelmän.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SÄHKÖT POIKKI LOPULLISESTI

RASIMÄEN TSASOUNAN JA ERAKKOLAN PALVELUKSET

PUUT SUOJASSA